Editie 2016

Zomerend Zilleghem Folk Editie 2016 !

Hartelijk Dank!
Thanks a Lot!
Eskerrik asko magia!
Merci Beaucoup!
kiitos musiikki

Bedankt bezoekers, vrijwilligers, sponsors, catering, dansers, muzikanten en technici
Dank zij jullie beleefden we zaterdag en zondag weer een top-editie!

Bedankt ook de vele buren uit Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem die op onze uitnodiging voor zondag zijn ingegaan, en kennis hebben gemaakt met dit unieke muzikale feest.

Zaterdag

14u00 De Kleine Zingerij (B) concertzaal
15u30 Aidreann (B) duveldroomschip
17u00 Greg Russell & Ciaran Algar (GB) concertzaal
tussendoor Patrick & Friends (B) op het festivalterrein
18u30 An Erminig (D/F) duveldroomschip
20u00 Willem Vermandere (B) de concertzaal voor Willem Vermandere is volzet
23u00 Thalamus (FIN) concertzaal

Zondag

10u30 Folkmis met Boreas (B/D) Kerk van Loppem
11u30 Harmonie "Kunst Na Arbeid" (B)
begeleidt reus "Pier Pette"
van de kerk naar het kasteel
12u30 Tanara(B) duveldroomschip
13u30 MANdolinMAN(B) duveldroomschip
tussendoor Patrick & Friends (B) op het festivalterrein
15u00 Duo De Schepper - Sanczuk (B)
concertzaal
16u30 Boreas (B/D) duveldroomschip
18u00 Faran Flad (GB/B) concertzaal
19u30 Thalamus (FIN) duveldroomschip
21u00 Xarnege (E/F) concertzaal
23u00 Tremolo (IRL) concertzaal
Affiche van de achtste editie van Zilleghem Folk 2016

Volg ons op twitter en facebook.

Aidreann

Aidreann speelt op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 15:30 uur.

Aidreann brengt stomende balfolk met krachtige melodieën en prachtige klankkleuren.

Dankzij de uitgepuurde arrangementen, de door elkaar gevlochten partijen en klankkleuren is luisteren naar Aidreann al even boeiend.

Anneleen Brabants:
altviool
Anneleen kreeg muziek met de paplepel binnen. Reeds toen ze zes was kreeg ze vioolles. Ze studeerde af voor altviool, en piano als tweede instrument.
In haar tienerjaren maakt ze kennis met de folkwereld en dat liet haar niet meer los. Bekende folk & jazz stages en leermeesters gaven haar haar eigen speelstijl op de altviool. Ze leerde de kunst van het arrangeren, componeren en improviseren.
Anneleen blijft ook actief binnen de klassieke muziek. Regelmatig wordt ze gevraagd in ensembles en orkesten. Haar huidige projecten zijn Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts, Cosmo en Duo Brabants-Laureyssens.
Hilke Bauweraerts:
diatonische accordeon
Hilke heeft muziek in de genen. Ze studeerde piano en blokfluit, maar uiteindelijk won de diatonische accordeon haar hart. Ze volgde stage na stage en vormde zo haar eigen frisse speelstijl. Hilke betrad reeds verscheidene podia met haar eerste geprezen folkgroep Sakura. Als creatief muzikante geeft Hilke de muziek die energie waar het om vraagt. In de groep Aidreann leverde haar dat de bijnaam “Hilkler” op.
Momenteel is zij actief in Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts en Duo Bauweraerts-Van Hees.
Lode Bucsan:
draailier
Passie voor de draailier, dat is Lode. Hij is een graag geziene gast op talrijke podia met onder andere Lode et La Catusse (Zilleghem Folk 2010), Lo Rossinhol (Zilleghem Folk 2012) en als solo-artiest. Als er ergens gejamd werd was de kans groot dat ook Lode erbij was. In 2011 kwam hij in contact met Debbie Lambregts en speelden ze samen onder de groepsnaam Filodéann. Later werd die groep omgedoopt tot Aidreann onder de huidige bezetting.
Koen Poppe:
basgitaar
Koen is bezeten van zijn basgitaar. Zijn speelstijl werd beïnvloed door onder meer Jamiroquai en Jaco Pastorius. Sinds 2013 weeft hij voornamelijk vette basgrooves doorheen de melodische muziek van Aidreann. Hij waagt zich al een zestal jaren ook aan de contrabas.
Debbie Lambregts:
vlaamse doedelzak, viool, gitaar
Op slag verliefd geworden op de vlaamse doedelzak, zetten Debbie alles in om dit instrument te leren beheersen. Tijdens haar opleiding, naar het examen toe, stelde ze een folkgroep samen met muzikanten die haar favoriete folkinstrumenten speelden. Hieruit werd later Aidreann geboren.
Haar huidige projecten zijn: Aidreann, het Aeris Consort, Klaproos en Pagan Sound Smash.

Website Aidreann,
http://aidreann.be

An Erminig

An Erminig speelt op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 18:30 uur.

Het programma 'GOURLEN' van de groep 'An Erminig' brengt Keltische muziek uit Bretagne

'Gourlen' betekent hoog water in het Bretoens. 'GOURLEN' complementeert het répertoire 'TENNADEG'(aardappeloogst) met als centrale thema het Bretoense landschap, arbeid en feest.

'GOURLEN' smaakt naar zoutwater. 'GOURLEN' beschrijft het leven van de Bretoenen, onder invloed van de zee - 'Ar Mor'. Het répertoire is een compilatie van dansen van dit Keltische land aan de Atlantische Oceaan, met liederen en 'gwerzou' (ballades) over de zee waar iedereen van afhangt, zeker wanneer die zee wordt bedreigd - denk maar aan les marées noires van de laatste jaren ('marée noire' duidt op een olieramp).

Ar Mor - de zee en zijn mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en dit vertaalt 'An Erminig' in melodieën en ritmes.

Het répertoire van 'An Erminig' is samengesteld uit de levendige traditie van de Bretoense 'Fest-Noz'. en dat nodigt uit tot dansen!

Barbara Gerdes:
kletische harp, dwarsfluit, bombarde, vedel
Andreas Derow:
viool, accordeon, biniou-braz, zang
Hans Martin Derow:
gitaar, accordeon

Website An Erminig,
www.an-erminig.de

Boreas

Boreas speelt op Zilleghem Folk op zondag 31 juli

  • tijdens de Folkmis in Loppem om 10:30 uur.
  • onder het duveldroomschip om 16:30 uur.

Dit vijfkoppig ensemble is genoemd naar de God van de noordenwind. Sinds 2001 spelen ze traditionele dansmuziek met bourrées, jigs, tarantella's, andro's, hanterdro's, mazurka's, tovercirkels, walsen ...
 Ze bespelen samen heel wat instrumenten wat voor een specifieke sound zorgt. Ze zijn een graag gehoorde gast zijn bij veel festiviteiten, en niet voor de eerste keer tijdens Zilleghem Folk!

Boreas werkte in 2005 mee aan de “dialecten-cd” van muziekmozaïek vzw met hun eigen nummer “Me dorptje tegen ’t strange”. Met hun verschillende programma’s van “Matrozenvreugd” over ”Noordenwind” tot “Folkbal” en rond de jaarwende eveneens een kerstconcert “Rond de kribbe”, bewijzen ze dat ze heel wat in hun mars hebben.

Martina Diessner:
draailier, nyckelharpa, gitaar, zang
Peter Van Wonterghem:
doedelzakken, schalmei, hakkebord, quanun, mondharp, zang
Mieke Van Loo:
accordeon, fluiten, zang
Adriaan Van Wonterghem:
gitaren
Johan De Waele:
contrabas, doedelzak, bodhran, zang

Boreas speelde voorheen op:

  • Zilleghem Folk 2013
  • Zilleghem Folk Intiem op zaterdag 19/12/2015 met hun kerstconcert "Rond de Kribbe"

Folkmis met Boreas

Boreas onder het duveldroomschip

Website Boreas,
http://www.boreasfolk.be

De Kleine Zingerij

De Kleine Zingerij speelt op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 14:00 uur.

'De Kleine Zingerij' is een amateurkoor van "eigen kweek". De naam past in het rijtje van bakkerij, slagerij, beenhouwerij, pastorij, slijterij, ijzergieterij, … en onderstreept dat hun muziekwinkeltje een vaste plaats heeft in het dorpsgebeuren. Ze wonen in de streek en repeteren bij elkaar thuis. En "thuis" dat is Zedelgem, Veldegem, Loppem en Torhout.

In ‘De Kleine Zingerij’ schuilt een bescheiden en speels karakter. Maar hoe bescheiden dat ze ook mogen zijn, dit zijn meisjes en jongens met een passie voor zingen. En ze doen dit ongedwongen en met goesting en vooral voor het plezier.

Jef Verkeyn, Pieter Garsbeke, Benedicte Masquelin, Katrien Laevens, Kathleen Puype, Chris Verstichel, Griet Degryse, Rika Desloovere, Hans Van Laethem, Liliane Vanroose, Bart Vandepoele
achter naar voor, van links naar rechts - Jef Verkeyn, Pieter Garsbeke, Benedicte Masquelin, Katrien Laevens, Kathleen Puype, Chris Verstichel, Griet Degryse, Rika Desloovere, Hans Van Laethem, Liliane Vanroose, Bart Vandepoele

Hun repertoire is gesprokkeld uit de voorstellen van de leden zelf: profaan of religieus, ernstig of grappig, hedendaags of eerder folklore, eenstemmig of meerstemmig, soms pareltjes van onder het historisch stof gehaald, maar altijd briljant gebracht. Sporadisch kan er wel eens een gitaar, fluit, draailier, rommelpot, bodhran of accordeon meeklinken.

Over de eerste wereldoorlog stelden ze een mooi arsenaal samen met als titel ‘de groote oorlog & de kleine zingerij’. Met enkele gedichten, teksten en sfeerbeelden binden ze dit tot een luchtig, afwisselend, toegankelijk programma. Ze zingen daarbij in het Nederlands, West-Vlaams, Engels, Frans en Duits. Het publiek wordt af en toe uitgenodigd om mee te zingen!

We mochten hen reeds beleven in 2014 in het sfeervolle (en volzet!) zaaltje van café Sint-Maarten te Loppem. Hun optreden kende ook veel bijval in Veldegem, Brugge, Zedelgem, Koekelaere, Gent, Marke, Hulste, Melle, Aartrijke, Rumbeke, Moerbrugge, Lo. Ze bewogen zowel een klein publiek als grotere zalen.

Wees er vroeg bij en laat je aangenaam verrassen door zoveel talent van vlak bij de deur!

Rika Desloovere:
alt
Kathleen Puype:
alt
Benedicte Masquelin:
alt
Chris Verstichel:
sopraan
Katrien Laevens:
sopraan
Griet Degryse:
sopraan
Pieter Garsbeke:
bas
Jef Verkeyn:
bas
Hans Van Laethem:
tenor, draailier
Bart Vandepoele:
tenor, gitaar
Liliane Vanroose:
alt, accordeon
speelt mee voor het 'oorlogsrepertoire'

De Kleine Zingerij speelde voorheen op Zilleghem Folk Intiem op zaterdag 10/5/2014 (pagina)

Duo De Schepper - Sanczuk

Duo De Schepper - Sanczuk speelt op Zilleghem Folk 2016 op zondag 31 juli om 15:00 uur.

Gitarist Florian De Schepper en violiste Anouk Sanczuk, samen muzikanten van de groep Broes, kozen voor een intieme setting met hun geliefde snaarinstrumenten en doorkruisen zo het ganse folkgamma. Zweeds polska's, Ierse reels, Braziliaans samba's zijn maar enkele voorbeelden van invloeden die de composities van deze jonge, maar reeds ervaren muzikanten behelzen. Hun liefde voor folk staat voorop, maar de honger om te improviseren wordt zeker ook gestild.

De muzikale ervaringen die ze met Broes samen in China en Wit-Rusland maakten, zorgen voor een emotionele en energieke band die hun samenspelen zienbaar versterk hebben. Virtuozen op snaren, soms intiem, dan weer uitbundig, dat is wat je voorgeschoteld krijgt bij een concert van Duo De Schepper – Sanczuk.

Florian De Schepper:
gitaar
Anouk Sanczuk:
viool

Website Duo De Schepper - Sanczuk,
http://vi.be/duodescheppersanczuk?tab=details

Greg Russell & Ciaran Algar

Greg Russell & Ciaran Algar spelen op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 17:00 uur.

Deze twee muzikanten ontmoetten elkaar in 2011. Het jaar daarop brachten ze hun debuutalbum uit "The Queen's Lover"". Toen daarop ze begonnen te touren werden ze, met reden, een van de meest gevraagde jonge acts van de Engelse folkscene.

In januari 2013 kregen ze de "BBC Radio 2 Young Folk Award". Hierna volgde een reeks optredens, en na het voltooien van hun examens aan de unif in juni tourden ze verder en speelden op Cambridge Folk Festival and Fairport’s Cropredy Convention.

Met hun tweede album "The Call" die uitkwam in 2014 werd het duidelijk dat ze volwassen muziek konden neerzetten, en werden ze gezien als een enorme belofte.

In maart 2015 brachten ze hun derde album uit "The Silent Majority", hetzelfde jaar dat ze een Radio 2 Folk Awards nominatie in de wacht sleepten voor Beste Duo.

De twee komen allebei uit een muzikale familie, en begonnen al vroeg hun muzikale vaardigheden te scherpen. En dat zullen jullie kunnen ondervinden, want ze steken tijdens een drukke tournee deze zomer in Groot Brittanië even het kanaal over!

Greg Russell:
bouzouki, gitaar
Greg begon zijn carrière als solomuzikant waar hij onder andere meespeelde met Karine Polwart en Lau.
Ciaran Algar:
viool, banjo
Ciaran, voorheen lid van TRI werd "All Ireland Champion", en "All Britain Champion" nog voor hij 16 was.

Website Greg Russell & Ciaran Algar ,
http://russellalgar.co.uk

Harmonie "Kunst Na Arbeid"

De Harmonie begeleidt reus Pier Pette op zondag na de Folkmis van de kerk naar het kasteel - om 11:30 uur.

In 1945 net na de bevrijding werd in Veldegem de harmonie “Kunst na Arbeid” opgericht.

In de daaropvolgende 60 jaar is de ondertussen “ Koninklijke Harmonie” uitgebreid met een uitstekende drumband en een mooi majoretten korps “The Dancing Girls”.

Website Harmonie "Kunst Na Arbeid",
http://www.knaveldegem.be

Naast een 20 tal optredens in West-Vlaanderen kan je ze ook aan het werk zien op hun jaarlijkse concerten op eigen bodem nl: het lenteconcert in april, het Corneliusconcert in september en het kerstconcert in december.

De Harmonie begeleid reus Pier Pette zondag na de Folkmis van de kerk naar het kasteel - voor ons een hele eer.

MANdolinMAN

MANdolinMAN speelt op Zilleghem Folk 2016 op zondag 31 juli om 13:30 uur.

MANdolinMAN, het beste Belgische Mandoline-quartet, speelt traditionele Vlaamse melodieën. Het kwartet werd opgericht in 2011 en speelde sindsdien in België, Nederland, Canada, Brazilië en Schotland.

Hun eerste album “Old tunes, dusted down”, is een muzikaal eerbetoon aan Hubert Boone (°1940). Net zoals Alan Lomax in de voetsporen van zijn vader trad, startte Huberts zoon, Andries Boone het MANdolinMAN-project. Samen met 3 gelijkgezinden, Maarten Decombel, Dirk Naessens en Peter-Jan Daems, brachten ze de muziek van Andries’ vader opnieuw tot leven. Op het gekend instrument, de mandoline, klinken de ‘plaatselijke’ melodieën uit de kleine vlaamse dorpjes, tijdloos en universeel. Zelfs een getraind oor zal het echter moeilijk hebben om in te schatten van waar de liedjes nu echt komen.

Op hun tweede album “MANdolinMAN plays Bossa Nova”, staan heel wat bekende Bossa Nova-liedjes, maar ook zelf geschreven nummers in de Bossa Nova-stijl. Een mooi stukje Braziliaanse muziek.

Op zondag te horen onder het Duvel Droomschip!

Andries Boone:
mandolin
Maarten Decombel:
mandocello
Dirk Naessens:
mandolin
Peter-Jan Daems:
mandola

Website MANdolinMAN,
http://www.mandolinman.be

Tanara

Tanara speelt op Zilleghem Folk op zondag 31 juli om 12:30 uur.

Johan, Marleen en Yves. Iedereen kent ze! Ze ademen muziek in en ademen muziek uit.

Vorig jaar waren ze reeds te gast op Zilleghem Folk. Toen was stilzitten al geen optie.

Ze geven er een supersympathieke draai aan en er is dus plezier verzekerd!

Marleen De Pelsmaeker:
viool, trekzak
Yves Singelyn:
gitaar, percussie
Johan Devriese:
trekzak, draailier, harp

Tremolo

Tremolo speelt op Zilleghem Folk 2016 op zondag 31 juli om 23:00 uur.

Tremolo sluit het festival af met een gig die je niet licht zal vergeten.

De groep creëert een soort van muzikaal schok-effect zoals de tremolo arm van een gitaar. Het is eveneens de naam van een groep muzikanten die elk hun sporen hebben verdiend met hun eigen solo-projecten. Alle muzikanten komen uit de traditionele Ierse muziek-scene. Technisch zijn ze super, maar dit nog eens gekoppeld hun liefde voor melodische en passionele klanken, zorgt ervoor dat Tremolo vergeleken kan worden met een draak die vuur spuwt in het publiek. Dit herinnert ons eraan hoe Ierse muziek eigenlijk steeds zou moeten klinken.

Dónall Donnelly:
viool

Dónall Donnelly op viool steekt een bepaalde dynamiek en gedrevenheid in de muziek van Tremolo. Hij groeide op in de rijke viooltraditie van Co. Tyrone en ontwikkelde snel een reputatie van zeer hoge technische virtuositeit.

Sedert hij Fiddler of Dooney” kampioen werd, is hij wereldwijd beginnen te touren, en speelde hij in bands zoals oa Capercaille, de Michael McGoldrck Band op festivals gaande van Womad tot Celtic Connections. Hij speelde o.a. samen met de legendarische bandeonist Carel Krayenhof en Niamh Parsons. Hij brengt warmte, energie en persoonlijkheid in de muziek van Tremolo.

Stijn van Beek:
uilleann pipes, low whistle

Stijn Van Beek is een zeer vernieuwende doedelzakspeler. Hij begon te spelen op zeer jonge leeftijd en het is pas toen hij dit al onder de knie had, dat hij muziek ging studeren aan de Universiteit van Cork. Hij deed ervaring op met muzikanten van verschillende muziekstijlen en speelde oa met Carel Krayenhof en Ennio Morricone. Met Mapi Quintana nam hij een album op, en werd uitgenodigd als gast-artiest door de Ierse frontman van de rockgroep Moke. Hij werd later opnieuw gevraagd om de Uilleann Pipes te spelen op hun single 'The Long Way' en speelde met hen op de grootste Nederlandse festivals, zoals o.a. Pinkpop en Parkpop, waar hij optrad voor meer dan 80,000 man. Hij maakt Tremolo dynamisch en divers.

Hij stond mee aan de wieg van Hot Griselda, en net als Kaspar Laval konden we hem in deze bezetting vier jaar terug al horen tijdens tijdens de vierde editie van Zilleghem Folk.

Kaspar Laval:
bouzouki, e-guitar

Kaspar is één van de meets getalenteerde bouzouki-spelers in de huidige folk-scene. Hij speelde in verschillende groepen van hoog niveau, zoals oa Hot Griselda en Lost Highway. Zijn eerste instrument was een gitaar, waarin hij klassiek geschoold werd, maar zijn interesse ging oorspronkelijk naar de New Wave en Punk uit de jaren 70 en 80. Hij speelde op dat moment ook bass-gitaar. Zijn interesse voor Ierse muziek begon tijdens een van zijn optredens op Pinkpop in Nederland. Het was daar dat hij de bouzouki leerde kennen en sindsdien gaat al zijn energie naar traditionele bouzouki-muziek. Hij deed inspiratie op bij oa Johnny Marr en John Doyle. Zijn muziek straalt een enorme diversiteit uit, net zoals een stevig ritme en een natuurlijke gedrevenheid.

De laatste tien jaar speelde hij in verschillende groepen een belangrijke rol. Zo konden we hem vier jaar terug al horen met de groep Hot Griselda tijdens tijdens de vierde editie van Zilleghem Folk. Hij bezit de gave om de bouzouki te gebruiken voor ritmische, open riffs en creatieve backing.

Website Tremolo,
http://www.tremolomusic.eu

Willem Vermandere

Willem Vermandere brengt een concert op Zilleghem Folk op zaterdag 30/7/2016 om 20:00 uur.

Willem Vermandere met klarinet, ingehouden

"Zoals de stedeling zich af en toe wil terugtrekken in een stil natuurgebied, zo wend ik me af en toe tot een optreden van Willem Vermandere. Bij hem gaat het niet om de show, de kleding, de belichting en allerlei nerveuze effecten. Hij is een unieke persoonlijkheid die in zichzelf bewaard heeft wat elders verloren is gegaan. Hij zingt over wat een mens bezig houdt: de liefde, geboorte, dood, werk en vreugde. Hij doet dat in een schitterende taal die niet aangetast is door alle onzin waar wij zo moe van worden. Hij brengt geen modieuze, zwaar opgemaakte gerechten, maar snijdt zelfgebakken brood in gulle plakken en belegt het met zelf gerookte Vlaamse hesp. Zijn teksten worden gedragen door wonderschone melodieën en ze lijken op de enig juiste manier gebracht te worden: in een vriendenkring door goede muzikanten die al jaren samen optrekken. Bij Willem Vermandere onderga ik een zuivering en ik kom altijd naar buiten met de gedachte: zo moet het eigenlijk!"

geschreven door Jacques Klöters na een optreden van Willem in Amstelveen

Bezetting:

Willem Vermandere:
zang, klarinet, voetorgel en gitaar

Willems muzikanten:
Freddy Desmedt:
fluit , klarinet en saxofoon
Pol Depoorter:
gitaren en mandoline
Bart Caron:
contrabas

Karel Marynissen:
klank techniek

Website http://www.willem-vermandere.be/

Xarnege

Xarnege speelt op Zilleghem Folk 2016 op zondag 31 juli om 21:00 uur.

“Sharnègo” is de naam die wordt gegeven aan kinderen uit gemengde huwelijken tussen Gascons en Basken. Dezelfde benaming krijgt ook de streek gelegen tussen Gascogne en Baskenland, de grensstreek in de westelijke Pyreneeën met Frankrijk en Spanje. De thuishaven van de muzikanten van de groep Xarnege. Hoewel de term 'sharnègo' soms een pejoratieve betekenis heeft, wil de groep hem vanuit het meest positieve oogpunt benaderen.

"Sharnègo" is hij die beide culturen goed kent. Met die gedachte produceert Xarnege muziek. Muziek afkomstig uit beide landen, uit beide culturen. De cross-over tussen de beide streekmuzieken werkt en bewijst dat muziek geen grenzen kent. Het swingend folkkamerorkest (polkas, mazurkas, branlos...) creëert op een bijzonder uitgebreid instrumentarium een typisch geluid. Het is heerlijke muziek om op te dansen, maar tegelijkertijd ook zoveel meer dan gewoon maar dansmuziek. Ze zijn op hun best wanneer ze hier en daar met geluid en tempo's experimenteren. Bij ieder nummer voel je de liefde voor "de stiel".

Ze brengen de traditionele muziek met humor en een heerlijke frisheid.

(Met dank aan Mr. Wolk - www.folkroddels.be)

Joan Baudoin:
boha (Gaskische doedelzak), flabuta (Gaskische houten fluit) , ttun ttun (tamboerijn), zang

Joan is een Gaskische luitbouwer en doet onderzoek naar de folklore van zijn land. Hij maakte veel van de instrumenten die de groep gebruikt.

Hij speelde bij bekende folkgroepen zoals LANDERIDA, CANICULA, VERD E BLU, MESCLAM!, UN PAS UN SAUT...

Simon Guillaumin:
sonsaina (draailier), zang

Simon is lid van FABURDEN, BA'AL and PASSAIRES, en geeft draailierlessen in Pau Pyreneeën en in conservatoria in Les Landes. Hij componeert en is specialist in Gaskische traditionele muziek.

Lucia Longué:
flabuta (Gaskische houten fluit), besson, accordeon, basgitaar, boha (Gaskische doedelzak), zang

Ze is specialiste in Gaskische traditionele muziek en maakt deel uit van de groepen MONACAS en BA'AL.

Josean Martín Zarko:
bouzouki, gitaar

Josean Martín speelt bij enkele gekende folkgroepen zoals GANBARA, ALBOKA, LANTZ, TADUSAK and EURITAN BLAI, en werkt samen met veel Baskische muzikanten en zangers.

Juan Ezeiza:
viool, alboka (Baskische doedelzak), basgitaar

Juan speelde bij folkgroepen zoals GANBARA, LANTZ, TADUSAK and EURITAN BLAI, en werkt samen met veel Baskische muzikanten en zangers.

Website Xarnege,
http://www.xarnege.com