Gavin Fairhall Lever

Gavin Fairhall Lever speelt op Zilleghem Folk 2022 op zondag 17 juli.

om 10:00 uur tijdens de mis vòòr het kasteel.

om 16:30 uur in de Concertzaal

The James Patrick Gavin Trio
Adrian Lever, James Patrick Gavin
Tim Fairhall

The Gavin Fairhall Lever (The James Patrick Gavin Trio) brengt drie veelgeprezen muzikanten samen om frisse, hedendaagse volksmuziek te presenteren die voortkomt uit hun diverse roots. Zeg maar: punkviool ontmoet jazzbas en balkangitaar, in een kleurrijke mix van traditioneel en origineel.

Samen vertegenwoordigt het gewaagde trio het beste van gezamenlijke creatie en is het een meeslepende nieuwe stem in de hedendaagse folkscene.

James Patrick Gavin:
viool

Deze multi-instrumentalist en componist creëert muziek die een grens tussen traditie en oneerbiedigheid danst.

Hij is bekend om zijn consequent sterke samenwerking in de voorhoede van de bloeiende folkscene in Londen, met TEYR, The Rad Orchestra en Jez Hellard.

Dit nieuwe trio toont Gavins melodische uitvinding en zijn beheersing van het volledige scala aan klanken en texturen van de viool.

Adrian Lever:
zang, gitaar

Adrian heeft op podia gespeeld van het Lewes Guitar Festival tot de Barbican.

Hij treedt op met vooraanstaande Engelse folkviolisten John Dipper & Emily Askew als onderdeel van Alma.

Levers heldere tenorstem levert de liedjes van het trio, terwijl zijn doorgewinterde en vaste gitaristenhand het ritmische hart vormt, compleet met karakteristieke Balkan- en flamencostijlen.

Tim Fairhall:
contrabas

Tim draagt ​​een kenmerkende stijl bij, afkomstig uit een achtergrond in hedendaagse jazz, improvisatie en post-klassieke elektronica.

Hij trad op op verschillende podia, zoals de Keulse Philharmoniker en Ronnie Scott's Jazz Club, en met muzikanten variërend van de Sefardische zanger Yasmin Levy tot het piano/laptop-geleide trio Piano Interrupted; hij brengt een geïmproviseerde alertheid en gevoeligheid, jazzmuzikaal vakmanschap en een avontuurlijke geest naar het trio.