Tantris

Tantris speelt op Zilleghem Folk 2022 op zaterdag 16 juli om 13:30 uur.

Buitenpodium

Tristan Driessens - © 2020 Isabelle Francaix
Tristan Driessens - © 2020 Isabelle Francaix

Tristan Driessens (foto) is oed speler en tot voor kort artistiek directeur van Refugees for refugees en het Lâmekân ensemble. Hij wordt vaak omschreven als de Belg die een muzikale brug weet te bouwen over de Bosphorus. Rode draad vormt zijn telkens terugkerende dialoog tussen Oost en West.

Ondertussen behield hij in zijn muzikale carrière altijd het contact met zijn eigen wortels, de Vlaamse traditie, en bij uitbreiding die van West-Europa. Zo vormde hij tot 2012 met Balacordes een duo met violist Wim Baeck waarmee hij heel innoverend wist om te springen met ‘onze’ dansmuziek. Om bal te spelen ging hij recent de uitdaging aan om zijn oed te positioneren tegenover de akoestische draailier van Harald Bauweraerts (Embrun) en de percussie van muzikale duizendpoot Dick Van Der Harst (Het muziek Lod), die een stevige groove garanderen.

De focus wordt gelegd op de Auvergne waar ze uiteraard pittige bourrees en aanverwanten weten op te vissen, soms ontleend aan lokale groepen zoals Commeret. Daarnaast grasduinen ze bijvoorbeeld in de Spaanse traditie, kan het ook even de Scandinavische richting uitgaan en hertalen ze oude muziek in walsen, polka’s en andro’s. Ook enkele eigen composities maken deel uit van het repertoire. Maak je klaar voor een ietwat ruwer en niet afgelikt, strak geritmeerd, uptempo dansfestijn, ook al zal er ongetwijfeld ergens een lichtvoetige mazurka opduiken.

Tristan Driessens:
oed
Harald Bauweraerts:
draailier
Dick Van Der Harst:
percussie

Meer info op de website van Tristan Driessens,
https://tristandriessens.com