Brisk
Brisk

energiek, aanstekelijk en vrolijkmakend

Brisk

CONCERTZAAL

Brisk is één brok energie van de eerste tot de laatste noot. Traditionals naast eigen composities, daverende reels en een intiem afscheidslied: deze band heeft het allemaal in huis.

Hun eerste album “To an isle in the water” gooide hoge ogen in zowel binnen- als buitenlandse pers. “Cosmopolitan European Celtic music played with vigour”, schrijft het Engelse magazine The Living Tradition. Het toonaangevende Songlines bekroont hun “admirable album” met een 4-sterren review.

Maar ook live weet Brisk al snel vele harten te veroveren, met een opgemerkt tv-debuut in het Canvas programma ‘De Ideale Wereld’ en passages op zowat alle grote folkfestivals van Vlaanderen. Tijdens het Merodefestival werkten ze intensief samen en traden ze op met de Schotse concertinaspeler Mohsen Amini (Talisk) en de Engelse nachtegaal Kitty Macfarlane.

Eind 2023 bracht Brisk een tweede album uit, “Boom Boom”. Folkforum uit Nederland spreekt over “Muzikaal siervuurwerk dat vakkundig wordt geleverd”, terwijl Real Roots Café het dan weer heeft over “Een erg fraai spelende band uit Vlaanderen die de Keltische folk weer op de kaart zet”.

De band draait in 2024 nog steeds op volle toeren mét een nieuw repertoire en het viertal heeft er meer dan ooit zin in om elke zaal of festivalweide in vuur en vlam te zetten!

Lively & quick, sharp & stimulating: let’s go BRISK!

Gunnar Van Hove
fluit, whistles
Jeroen Knapen
gitaar
Wim Moons
bodhran
Naomi Vercauteren
viool

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 27/05/2024 09:56:05.