Donder in ’t Hooi
Donder in ’t Hooi - © Tineke's Photography

een wervelend folkbal

Donder in ’t Hooi

BUITENPODIUM

Donder in ’t hooi werd in ’96 opgericht door Mieke Van Loo en haar man Johan De Waele uit Damme. De andere groepsleden zijn Hilde De Ketelaere uit Heist, Matthias Rosseel uit Loppem, Dave Aarnouts uit Koolkerke en Elias Bouckaert uit Aalter. Deze groep is dus een West- en licht Oost-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden. Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek.  Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma.

Door de veelheid aan verschillende instrumenten hebben ze véél mogelijkheden. Dat is ook een pluspunt bij de brede waaier van hun verschillende programma’s. Bij de luisterconcerten krijg je gezongen teksten over de diepgang van het leven zoals broosheid, kwetsbaarheid, liefde, vriendschap. Bij de folkbals kan je niet blijven stilzitten op hun vrolijke muziek want folk- en jazzdeuntjes zorgen voor zweverige balmuziek. Wie van Ierse ambiance houdt, vindt ook hier een portie stevige powerfolk in een aangename setting. Om het muzikale pakket mooi af te sluiten hebben ze ook een programma waarin ze het over een heel andere boeg gooien: een kerstevocatie vol poëzie en een prachtige fotoprojectie.

Voor de 15de editie van Zilleghem Folk spelen ze een wervelend folkbal en wagen ze zich aan wat nieuwe nummers met een knipoog naar het festival!

Mieke Van Loo
accordeon, fluiten, piano, zang
Johan De Waele
contrabas, doedelzak, bodhràn, zang
Hilde De Ketelaere
viool, draailier, zang
Matthias Rosseel
gitaren, basgitaar, zang
Dave Aarnouts
gitaren, basgitaar
Elias Bouckaert
drums, percussie

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 31/05/2024 12:53:57.