Erik Wille
Erik Wille bij een van zijn meezing-plakkaten

een bloemlezing uit 50 jaar volksliederen uit onze Vlaamse traditie

Erik Wille

CONCERTZAAL

Erik Wille zingt al meer dan 50 jaar volksliederen, hoofdzakelijk marktzang, café-chantantliederen en opgetekende volksliederen uit onze Vlaamse traditie van de jongste 150 jaar. Hij brengt zijn liederen op allerhande binnen- en buitengebeurens in een onvervalste marktzangersstijl. Net als in het verleden kan het publiek meezingen met gedrukte ‘vliegende blaadjes’.

foto van Erik Wille bij een van zijn meezing-plakkaten
Soms wordt het lied door middel van tekeningen op plakkaten verduidelijkt.

Luister en zing mee met verhalende liederen van vreselijke moorden, pikante liefdesverhalen en gelukkig ook plezant gebeurtenissen uit het repertoire van Lionel Bauwens (alias Tamboer – 20ste eeuw) en Karel Waerie (De Gentsche Béranger - 19de eeuw).

Begin jaren 1970 trad Erik Wille alleen op en begeleidde zichzelf op een (geleende) trekzak. Maar het jaar 1978 betekende een kentering in zijn optreden als volkszanger. Voor het eerst werd dan immers de jaarlijkse ‘Stage voor traditionele volksmuziek’ ingericht door volksmuziekgroep ‘t Kliekske (o.l.v. Herman Dewit en zijn volksdansgroep Sint-Maartensgilde) en maakte hij kennis met een uitgebreid volksmuziekrepertoire. Tot op heden brengt die stage – te Gooik in het Pajottenland – jaarlijks (reeds voor de 45ste keer!) honderden liefhebbers van traditionele volksmuziek uit Vlaanderen en uit het buitenland bijeen.

Daar volgde hij o.m. zang bij Wannes Van De Velde en ontmoette hij er Peter Libbrecht en Hans Quaghebeur. Met die twee leden van folkgroep Kadril vormde hij meer dan twintig jaar een trio.

Erik Wille
zang
Peter Libbrecht
viool
Hans Quaghebeur
accordeon

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 22/05/2024 11:19:35.