Hot Griselda
Hot Griselda (vlnr Jeroen Geerinck, Kaspar Laval, Stijn van Beek, Toon van Mierlo)

een gegarandeerd feest

Hot Griselda

CONCERTZAAL

Op de vlucht voor Ierse traditionele muziek zocht uilleann piper Stijn van Beek in de hersfstkou van 2007 warmte op een folkbal in Nijmegen. Geheel ontsnappen bleek echter al snel een illusie: nog voor hij voet op de dansvloer kon zetten, kwamen de klanken van de Ierse pipes hem al tegemoet, deze keer bespeeld door multi-instrumentalist Toon van Mierlo. Naar aanleiding van deze opmerkelijke ontmoeting besloten Toon en Stijn samen te gaan spelen met bekende snaren-wonders Kaspar Laval en Jeroen Geerinck.

Hot Griselda was geboren en maakte een opzienbarende entree in de folkscene. De afgelopen 10 jaar heeft de band op podia in heel Europa gestaan en velen betoverd met haar karakteristieke en unieke geluid.

Het meest recente album heet Sunbox en bevat een verfijnde collectie nummers waar de ervaring van tien jaar samen musiceren in doorklinkt.

Het kraakheldere bouzouki spel van Kaspar Laval gecombineerd met de diepe gitaar- en bodhran grooves van Jeroen Geerinck vormen de ritmische ruggengraat van de krachtige sound van Hot Griselda. Over dit massieve fundament plaatsen Stijn van Beek en Toon van Mierlo een wervelwind aan melodieën.

Het ene moment zorgen twee low whistles voor transparantie om vervolgens door een genadeloze combinatie van bombarde en uilleann pipes te worden afgewisseld. Het is een gegarandeerd feest dat het midden houdt tussen een stomende Ierse sessie en een full-on rockshow. Eén ding is zeker: de muziek van Hot Griselda zal je verwarmen!

Stijn van Beek
uilleann pipes, low whistle
Jeroen Geerinck
gitaar, bodhran
Kaspar Laval
bouzouki
Toon van Mierlo
uilleann pipes, low whistle, bombarde

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 28/05/2024 13:39:37.