Sophie Cavez & Baltazar Montanaro
Duo Montanaro-Cavez - Foto © Harold Noben

de folkmis van zondag wordt opgeluisterd met muziek van

Sophie Cavez & Baltazar Montanaro

KERK LOPPEM (FOLKMIS)

Het duo Sophie Cavez en Baltazar Montanaro kunnen, als regelmatige gasten van eerdere edities, op deze vijftiende verjaardag niet ontbreken.

Een simpeler bezetting kan haast niet. Ze beheersen hun instrument echter beiden tot in de finesse en weten aan hun virtuoze spel volop emotie te kleven. Telkens opnieuw bouwen ze muzikale reizen op, waarbij talloze Europese bestemmingen aangedaan worden. Nergens ontbreekt het hen aan inspiratie voor een fantasierijke benadering van een nummer. De baritonviool van Montanaro is een heel zeldzaam instrument geworden. De lage tonen geven een heel aparte dynamiek in combinatie met de diatonische accordeon. Ze zijn emotionele reis tussen west en oost en terug.

Hun instrumentale, rijk doorvlochten composities vereisen een geconcentreerde luisterhouding, want vaak is het alsof een zacht windje hen alle kanten op doet spelen, een briesje dat kan gevoeld worden tijdens de folkmis op zondag …

Sophie Cavez
diatonische accordeon

Sophie is een autodidact accordeoniste en leerling-bassist. Ze is opgegroeid in een klein Waals dorp, omringd door 3 broers en ouders, die haar altijd hebben gesteund in mijn vele diverse en gevarieerde artistieke impulsen Het was de diatonische accordeon die het overnam, dankzij een magische ontmoeting met Didier Laloy. Ze kreeg al heel snel de kans om deel te nemen aan een veelheid aan projecten (Urban Trad, Ialma, … ) en creëerde haar eigen muziek met Dazibao, KV Express, …

Sophie heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot alles met een goeie groove. Ze luistert met veel plezier naar andere muziekstijlen, zoals pop, rock, funk, enz.
Voor meer informatie: http://www.sophiecavez.sitew.com

Baltazar Montanaro
baritonviool

Baltazar is een Frans-Hongaarse violist en dichter-tekenaar. Hij is geboren in een muzikaal en picturaal gezin in de Var in Frankrijk. Van jongsaf aan gaat zijn interesse uit naar openheid, zowel muzikaal als intellectueel.

Door een veelheid aan samenwerkingen heeft Baltazar een esthetiek kunnen ontwikkelen die telkens andere muziekstijlen integreert, waarbij hij de kracht van muziek gebruikt om mensen aan het bewegen te brengen.
Voor meer informatie: https://compagnie-montanaro.com

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 28/05/2024 16:43:51.