Quilty & Andy Irvine
Quilty & Andy Irvine (midden)

Een magisch palet van Ierse en Zweedse traditionele muziek

Quilty & Andy Irvine

BUITENPODIUM

In 2023 nodigde de Zweedse groep Quilty de Ier Andy Irvine uit om met de groep mee te gaan op tournee door Zweden om Quilty’s 30-jarig jubileum te vieren. De tour was een groot succes met uitverkochte zalen door het hele land en leidde tot het idee voor verdere samenwerkingen.

Het nieuwe concertprogramma voor 2024 biedt een uitgebreid muzikaal palet van zowel Ierse als Zweedse traditionele muziek, waardoor een nieuw facet wordt toegevoegd aan de wereldmuziekinvloeden, het handelsmerk van Andy Irvine.

Andy Irvine is een van Ierlands meest gevierde folk- en wereldmuziekiconen. Als lid van de baanbrekende groep Planxty in de jaren zeventig hebben Irvine’s lyrische stijl op de mandoline en zijn innovatieve interpretaties van traditionele volksliederen generaties muzikanten geïnspireerd, niet alleen in Ierland maar wereldwijd.

Quilty werd opgericht in 1993 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste groepen van de Ierse folkmuziekscene in Zweden. Met persoonlijke arrangementen en rijke samenzang creëren zij hun karakteristieke interpretatie van traditionele Ierse muziek.

Andy Irvine
zang, mandola, harmonica
Dag Westling
zang, gitaar, five-string banjo, tin whistle
Gideon Andersson
bouzouki, mandoline, bodhrán, zang
Esbjörn Hazelius
viool, zang, gitaar
Staffan Lindfors
double bass, zang

FESTIVAL · 2024

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 22/05/2024 11:18:48.