Bipolar Bows

Bipolar Bows speelt op Zilleghem Folk 2022 op zondag 17 juli om 13:30 uur.

Concertzaal

Bipolar Bows - © Peter Frings
Bipolar Bows - © Peter Frings

Vanuit eerder toevallige ontmoetingen in Slovenië en vervolgens in Oostenrijk groeide er iets tussen violiste Lotte Remmen en de Franse cellist Toby Kuhn.

Nadat hun paden elkaar opnieuw kruisten in een 'inspiratiehuis' in Oostenrijk, sloegen de vonken helemaal over en stapelden jam- en oefensessies elkaar op. Ze besloten een vast duo te vormen, onder de naam Bipolar Bows. Hierin gaan ze de uitdaging aan om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te ontdekken en naar hun hand te zetten.

Begin 2019 besloten ze om hun experimentele mozaïek van klassiek en traditie (van Balkan tot Appalachia Folk), jazz, blues, funk en improvisaties naar buiten te brengen. Ze debuteerden tijdens het openingsconcert van het Fiddlers on The Move festival 2019 in Gent, verschenen op het Sloveense Kavč festival en het Floating Castle festival, en verrasten ze op het Umefolk festival 2020 in het Zweedse Umeå.

In de gestreamde eerste editie van de door het Flanders Folk Network georganiseerde Flemish Folk Awards gingen ze aan de haal met de prijs voor 'Beloftevolle band 2021' en wonnen hierbij de sprint met Airboxes (ook dit jaar van de partij), Cardboard Cabin (in 2021 nog te genieten tijdens ons Zomercafé) en Antanjula in hun kielzog.

Hoog tijd dus om ook bij ons hun vorig jaar uitgebrachte album 'Krunčhug' weerklank te verlenen.

Vorig jaar reikhalzend uitgekeken naar dit duo als één van de Zilleghem Folk Sessies 2021. Het feit dat het toen op de valreep moest worden afgelast is nòg een extra reden om er zondag op tijd bij te zijn!

Lotte Remmen:
viool
Toby Kuhn:
cello

Website Bipolar Bows,
https://www.bipolarbows.com