Te Vieren

Met TE VIEREN halen we vier karakters binnen die spelen met muziek, met elkaar en ook soms met het publiek. Een eigenzinnig kwartet, dat per vinger een ander instrument bespeelt, speelmannen in de ware zin van het woord!

Zuytpeene Bal
Te Vieren op het Zuytpeene Bal in Frans Vlaanderen

De melodieën en ritmes komen van zowat overal...

Aangezien ze alle vier reeds in andere ensembles speelden, en hierdoor gans Europa doorkruisten, namen ze van overal wel een liedje of een deuntje mee. Samen met een stevige brok Vlaamse traditionele muziek, en met eigen composities, mixen ze het geheel tot hun eigen Te Vieren-stoofpotje. Dampend wordt het opgediend met doedelzak, draalier, accordeon, viool, contrabas, blokfluiten, dwarsfluit, tin whistle, kromhoorn, koehoorn, hommel, gitaar, klarinet, alto, bugel, xylofoon, en niet te vergeten hun eigenwijze percussiepaander: bodhran, kleppers, lepels, rommelpot, "Clovis", "Trotski", "Dulle Griete (levend of dood)" en andere ratelende merkwaardigheden... Lukas, Bart (jawel, twee broers), Tijs en Siebrecht brengen graag hun kleine muziekjes in een intiem kader tot leven.

Ontroering en vrolijkheid. Soms breekbaar, soms stevig en bluffend. Fijnproeverij voor de liefhebbers. Verrassing en verbazing... Voor een mijmerend zittend of dansend publiek.

En telkens een beetje anders.

Te Vieren speelde op Zilleghem Folk op 12 september 2009 en 10 september 2011, en op Zilleghem Folk Intiem op 5 juni 2010.

Op de vijfde Zilleghem Folk op 14 september 2013 stellen ze er om 14u. hun nieuwe CD voor.

http://users.telenet.be/tevieren

De foto's zijn van Patrick Demey (www.patrickdemey.be), Jozef Vansteelandt en Erwin Derous. De album is ook terug te vinden op Picasa.