Zilleghem Folk Sessies

Donderdag 22 oktober 2020

Zilleghem Folk Sessies...
... zijn afgelast

Lees het officiële bericht van het bestuur.

Zondag 27 september 2020

31 oktober 2020

Cruisen doorheen Europa met vijfstemmige a capella,... MissT dit niet!

Op zaterdag 26 september startte Zilleghem Folk vzw met een reeks optredens in de historische Manège van het Kasteel van Loppem. Coronaproof, onder de noemer 'Zilleghem Folk Sessies'.
De lijst van optredens vind je in ticketshop

MissT

Na onze instrumentale uitstap met de barokke folk van het Duo Macke-Bornauw, wacht ons publiek een nieuwe uitdaging,... ditmaal vrijwel volledig vocaal.

Zangcoach Elly Aerden schaarde een aantal oudleerlingen rond zich om eind augustus 2017 ons land vijfstemmig te vertegenwoordigen op het Buskerfestival van Ferrara (Italië). Dit smaakte duidelijk naar meer!

Met nog drie misses en één mister, Linde Van Puyenbroeck, Liesbet Van Reeth, Eva Moens en Jan Van Rossem, die ook af en toe wat gitaarondersteuning aanlevert, zijn ze ondertussen volop aan het werken aan een eerste album die in de lente van volgend jaar zou moeten uitkomen.

Heel ambitieus brengen ze een meertalige bloemlezing van volksliederen uit de vier windstreken, vijfstemmig en hoofdzakelijk a capella, met kwaliteitslabel. Hun klankkleur vergelijken ze zelf met een smakelijke fles brut nature, prikkelend, eerlijk en naturel. De ideale parels om een toost uit te brengen op de heel diverse Europese polyfone tradities, met respect voor de rijkdom van het talen- en cultuurpatrimonium van al die regio's. Een enkele keer verlaten we de 'Oude Wereld' voor enkele exotische ontmoetingen overzee. Onderliggend is er het leidmotief de luisteraar aan te moedigen voeling te krijgen met de onvermoede, oeroude muzikale verbindingspaden die de geschiedenis wist te leggen tussen de brede waaier aan culturele identiteiten.

Zonder pamflettair te worden nodigen ze ons meteen uit ons solidair cultureel te verenigen, met respect voor de unieke eigenheid van elk radertje binnen onze culturele diversiteit.